1. tammikuuta 2014

Nimeni on Pete!

Ensimmäiset muistikuvani Dingosta mulla oli, kun vuosikymmen sitten kapusin Viking Amorellan karaokelavalle pienenä poikana ja päräytin "Levottoman tuhkimon" kovaa ja korkealta. Muistaakseni lauloin sanan "marttyyri" märttyyrinä, mikä aiheutti hilpeyttä laivassa ja sain torut siskolta. Se vei täysin olemattoman rockuskottavuuteni. Tapauksesta löytyy VHS-nauhoitus, mutta häpeän määrän takia olen halunnut monesti heittää kasetin järvenpohjaan.

Vuosia myöhemmin muistan, kun Vaskivuoren Anyone Can Whistle-musikaali oli päättynyt ja saimme pian tietää seuraavan musikaalin teeman. Muistan vieläkin ne hermostuneet katseet koulun käytävillä, kun kaikki päivittivät Vaskivuoren Facebook-sivuja. Joidenkin hipsterityttöjen huulilta pystyi lukemaan "Les Miserables, ole pliis Les Miserables". Muistan sen helpottavan hetken, kun sain tietää, että tulisi Dingo-musikaali.

Rehellisesti sanottuna naurahdin ja heitin vitsiä että pääroolin saa varmaan karmivin laulaja. Jälkeenpäin mietittynä, se ei ollut fiksusti sanottu.

Musikaali on lyhyesti sanottuna mah-ta-va ja perun kaikki ennakkoluuloni Dingosta. Nyt kun olen saanut aikaa perehtyä kunnolla lyriikoihin, eteeni on avautunut kokonaan uusi maailma.

Olen puhunut monen ihmisen kanssa Dingosta ja ylipäätänsä 80-luvusta, ja tuntuu varsinkin siltä, että vanhemman ikäpolven silmät alkavat loistamaan, kun voi kertoa "vanhoista kunnon ajoista". Olin  optikolla pari kuukautta sitten, kun tilasin piilolinssejä, ja optikko kysyi mihin tarvitsin niitä. Kerroin olevani Dingo-musikaalissa ja tästä optikko innostui ja kertoi seuraavat puoli tuntia kaikki mitä tarvitsin tietää kasettinauhureista, 80-luvusta ja Dingo-pinsseistä.

Minusta on tullut kova Dingo-fani ja olen hämmästyttänyt perheeni aina kääntämällä auton stereot maksimiin, kun Dingo soi radiossa. "Treenaan musikaalia varten" -  paras tekosyy ikinä.


Vuoden vaihtuessa tein pienen vertailevan tutkimuksen itsestäni ja roolihahmostani Dingosta. Päädyin seuraaviin ajatuksiin:

Dingon lempiruoka on varmasti makkara. Mun lempiruokaani on metsästäjänleike sienikastikkeella.

Dingo vetää tupakan kuumana ja kahvin kylmänä. Pete tykkää juoda vahvaa teetä. 

Dingo tykkää varmaankin eläindokumenteistä, varsinkin koiraeläimiä kertovista. Lempisarja olisi todellakin Baywatch. 
Pete taas tykkää... äh, tunnustan. Baywatch.

Uudenvuodenlupaus Dingolla olisi kohdella tyttöystäväänsä hieman inhimillisemmin.
Peten lupaus olisi käydä salilla....

Njääh! Pete lupaa vetää sellaisen spektaakkelin Martinuksessa, että oksat pois.

Pete ja  Dingo - kuin kaksi marjaa.
Teitä kaikkia lavalla odottaen,
Petri "Pete" "Dingo" Huhtala