22. tammikuuta 2014

Musikaalin vaikeudet

Olen aiempina vuosina ollut mukana Vaskivuoren lukion musikaaleissa soittamassa, tanssimassa ja näyttelemässä, mutta kun tämän vuotuinen musikaali Nahkatakkinen tyttö alkoi, en tiennyt mitä odottaa.

Henri suututti Jonea.
Minä en ole hyvä suuttumaan oikeassa elämässä, eikä se myöskään ollut helppoa näyttämöllä. Musikaalin ensimmäinen kohtaus, jossa Jone meuhkaa Katalle siitä, kuinka kukaan ei huomaa tunnu huomaavan häntä, ei todellakaan ollut helppoa, ainakaan aluksi. Monet treenit menivät siinä, kun yritin saada tunnetta peliin ja oikeasti olla vihainen, mutta kun se alkoi sujua, huomasin kuinka hyvältä se itse asiassa tuntui. Jos sinulla on joskus mahdollisuus huutaa ja raivota satojen ihmisten edessä, ilman että kukaan luulee sinua hulluksi, niin tee se.

Minulle vaikeinta koko projektissa on ollut ajankäyttö. Monet päivät ja illat ovat kuluneet repliikkien opiskelemiseen, sekä roolihahmoni pohtimiseen, vaikka aikaa olisi pitänyt käyttää esimerkiksi tuleviin kirjoituksiin tai kavereiden tapaamiseen. Toisaalta nyt kun musikaali on ohi, voin sanoa, että kaikki se aika mitä me yhdessä käytimme musikaalin valmiiksi saamiseen, on palkinnut meidän koko työryhmän. Ei ainoastaan se, että jokainen näytös oli loppuunmyyty, vaan myös uusin ihmisiin tutustuminen sekä musikaaliteatteriin uppoutuminen, ovat olleet opettavaisia ja muistettavia asioita.

Keskittymiskyky oli koetuksella pitkissä treeneissä. Muistan ne päivät, kun musikaalitreenit alkoivat Martinuksessa. Päivät olivat pitkiä ja välillä saattoi joutua istumaan paikallaan monia tunteja, odotellen kohtauksia, joissa itse esiintyy ja kun vihdoin oli aika mennä lavalle, piti olla skarppina ja keskittyä vain ja ainoastaan siihen mitä tekee. Voin sanoa, että se ei ole aina helppoa, varsinkaan kun treenejä oli monia päiviä peräkkäin.

Nyt kun koko projekti on ohi, lukuun ottamatta loppukaronkkaa, voin sanoa, että olen oppinut aivan valtavasti uusia asioita ihan äänen käytöstä lavalla olemiseen, ja siitä nauttimiseen.  Vaikeita hetkiä on ollut, mutta niitä kompensoimaan on ollut myös valtavasti suuria onnen hetkiä!

Benjamin Klemettinen
Jone