21. marraskuuta 2013

Oppilaan aika on rahaa(kin arvokkaampaa)

Musikaali alkaa jo olla jollain tavalla kasassa, sillä viime viikonloppuna teimme toisen näytöksen läpimenon. Syksy alkaa olla jo lopuillaan ja musikaalin tärkeimmät ja kriittisimmät ajat ovat juuri nyt käsillä. Toinen jakso koulussa on juuri lopuillaan ja kaikki opiskelijat ovat kiireisiä kokeisiin lukemisen kanssa. Minulla alkaa myös kevään ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen piakkoin, joten tekemistä riittää.
Olen aikaisemminkin ollut tekemässä musikaalia, joten kiire ei ole minulle uutta. Viime vuosilta minulle on jäänyt niin positiivinen kokemus musikaalien tekemisestä, että en halunnut jäädä paitsi tänäkään vuonna vaikka mukana oleminen tarkoittaa vähemmän vapaa-aikaa. Olen ollut hyvin tyytyväinen, että tulin mukaan produktioon, vaikka moni abi-ystäväni jätti tämän kokemuksen välistä.
Anna-Maria Vänskä, Ira Venäläinen, Kristoffer Malm
ja Dora Seitovirta painelevat kaikki musikaalin ohessa
 yo-kirjoitusten ja abivuoden ilojen keskellä.
Tänä vuonna haasteita on tuonut kaikkien aikataulujen yhteensovittaminen, sillä kirjoitukset painavat päälle. En kirjoittanut syksyllä vielä mitään eli en ole varma kaikista ylppäreihin liittyvistä käytännön asioista. Kurssienkin suorittaminen on noussut uudelle tasolle, koska asiat täytyy sisäistää niin, että lukeminen ylioppilaskokeisiin ei olisi niin haastavaa.
Koeviikko alkaa torstaina eli musikaalitreeneissä, jokainen väli on aina käytettävä hyväksi. Minulla ei itselläni ole niin paljoa harjoituksia, koska roolihenkilöni ei ole mukana niin monessa kohtauksessa mukana. Harjoitukset on myös jaoteltu niin, että vain tarvittavat henkilöt ovat paikalla, joten muilla on vapaapäiviä tai lyhennettyjä harjoituksia aina välillä. Tärkeää on siis, että kun harjoitellaan niin kaikki tekevät keskittyneesti. Tämä on mielestäni ainakin suurimmaksi osaksi onnistunut, mutta kun on kyse nuorista välillä on levottomia päiviä, ja miksei aikuisillakin ole välillä huonompia päiviä.

Uskon, että  lopputulos tulee olemaan upea - mitens muutenkaan!

Vänskä
Terkkari